Blog

ΑΥΠΝΙΑ,ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ

αναρτήθηκε στις 5 Απρ 2017, 8:59 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς   [ ενημερώθηκε 5 Απρ 2017, 9:03 π.μ. ]


Είναι μια προβληματική κατάσταση που απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του ύπνου.

ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ του ΥΠΝΟΥ μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριες κατηγορίες:

Α)ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που προκύπτουν ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ ο άνθρωπος ΓΙΑ ΥΠΝΟ
Β)ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
Γ)ΞΥΠΝΗΜΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ή κατά ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι μόνο ένα σύμπτωμα σε ένα πιο σύνθετο πλαίσιο με την κατάσταση της συνολικής υγείας του ατόμου ,που επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες.

Η διατροφή, η λήψη φαρμάκων ,ο τρόπος ζωής, η ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κοντά στο κρεβάτι και ποιότητα του μέρους όπου κοιμάται ο άνθρωπος παίζουν σημαντικό ρόλο.

Επιπρόσθετα οι διαταραχές του ύπνου , οφείλονται σε ΨΥΧΟ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ή σε ύπαρξη κάποιας ασθένειας.

Η ομοιοπαθητική προσεγγίζει το θέμα ολιστικά εξετάζοντας τον άνθρωπο και στα τρία επίπεδα, Διανοητικά, Ψυχολογικά και Σωματικά, δίνοντας εξατομικευμένη θεραπευτική λύση για την αποκατάσταση της διαταραχής , συχνά με καλά αποτελέσματα, με φυσικό τρόπο μέσω των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων.


ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2017, 11:33 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς   [ ενημερώθηκε 3 Απρ 2017, 11:39 π.μ. ]


Είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες χρόνιων κοιλιακών συμπτωμάτων.Η ίδια κατάσταση περιγράφεται και σαν βλενώδης κολίτιδα,σπαστική κολίτιδα,ευερέθιστο έντερο,νευρογενής διάροια,εξαρτάται πιο κλνικό χαρακτηριστικό επικρατεί. Συναισθηματικά προβλήματα, ψυχολογικοί παράγοντες, στρεσογόνες καταστάσεις παίζουν συχνά σημαντικό ρόλο. Επίσης αλλαγή στην χλωρίδα του εντέρου κατά την διάρκεια αντιβίωσης μπορεί να επιταχύνουν ή και να επιβαρύνουν τα συμπτώματα. Τα υπακτικά συχνά διαωνίζουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

Η Ομοιοπαθητική με ήπιο και φυσικό τρόπο, πάντοτε με το κατάλληλο ιστορικό δίνει λύση σε αρκετά τέτοιου είδους προβλήματα χωρίς επιβάρυνση για τον οργανισμό.

Χαρακτηριστικός είναι ο ΠΟΝΟΣ που οφείλεται σε ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ της κινητικότητας του ΕΝΤΕΡΟΥ που συνήθως εντοπίζεται χαμηλά στο υπογάστριο και αριστερά στην κοιλιακή χώρα και όχι μονο αλλα και αλλου.Ο πόνος ποικίλει σε ένταση,η διαταραχή της εντερικής κινητικότητας έχει ως αποτέλεσμα ανώμαλες κενώσεις με αρκετή βλένα συχνά. Οι πόνοι περιγράφονται σαν κολικοί,σαν «μαχαιριές»,ακόμα δε σαν ενας μόνιμος αμβλιχρος πόνος η εναλλαγή ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ με ανώδυνες ΔΙΑΡΡΟΙΚΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ.Με αυτή την κατάσταση ο ασθενής μπορεί να ζεί για χρόνια ενω η γενική  κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο.

Η αναλυτική και ενδελεχής λήψη πληροφοριών κατά την διάρκεια της ιατρικής συνέντευξης,συμπεριλαμβανομένων τυχόν παρακλινικών εξετάσεων που έχει κάνει ο ασθενής, οδηγούν στην επίλυση του προβλήματος που τον απασχολεί όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής του.


ΚΝΗΣΜΟΣ,ΚΝΙΔΩΣΗ

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2017, 11:26 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς   [ ενημερώθηκε 3 Απρ 2017, 11:26 π.μ. ]


Ο ΚΝΗΣΜΟΣ(ΦΑΓΟΥΡΑ) όπως και η ΚΝΙΔΩΣΗ,είναι συνηθισμένες καταστάσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από σχετικά ομοιόμορφα ένα η περισσότερα εξανθήματα που μπορούν να εξαπλωθούν σε κάθε σημείο του σώματος.

Ειναι πολλές φορές ενοχλητική η φαγούρα που νοιώθει το άτομο και αν αυτή επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε χρήζει περαιτέρω διερευνησης.

Σε περιπτώσεις οξείας κνίδωσης η αιτία που την προκαλεί που μπορεί να απομονωθεί,ενώ σε περίπτωση χρόνιας εμμένουσας κνίδωσης η αιτιολογία  συχνά παραμένει άγνωστη. Κοινές αιτίες είναι:

-Αλλεργία σε κάποια τροφή.
-Αλλεργία σε κάποιο φάρμακο π.χ  πενικιλίνη
-Μόλυνση από βακτήρια.
-Φυσικοί παράγοντες όπως το φώς,ο ήλιος, το κρύο, κάποιου είδους δραστηριότητα ή προσπάθεια.
-Ψυχογενείς παράγοντες είναι εξίσου σημαντικό αίτιο.

Πέρα από την χρήση ομοιοπαθητικών σκευασμάτων που μπορούν να βοηθήσουν σε πιο απλές μορφές κνίδωσης,στις πιο σοβαρές καταστάσεις καθώς και σε αυτές που εμμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ταλαιπωρώντας τον ασθενή ,μόνο με το ιδιοσυγρασιακό φάρμακο του ατόμου ,μπορεί να υπάρξει επιτυχία .Η ενδελεχης και λεπτομερής λήψη του ιατρικού ομοιοπαθητικού ιστορικού, συμπεριλαμβανομένων και των ψυχοδιανοητικών συμπτωμάτων θα αναδείξουν την κατάλληλη θεραπεία.


ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2017, 11:13 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς


Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ είναι μια κατασταση που απασχολει μεγαλο μερος του πληθυσμου.Το  θεμα είναι τεραστιο και πολυπαραγοντικο,σε αυτό το αρθρο θα αναφερθουμε τι ακριβως περιλαμβανει και τι μπορει να αντιμετωτιστει .Ο ασθενης βρισκεται σε διανοητικη¨η¨συναισθηματικη ΚΑΤΗΦΕΙΑ και ΑΘΥΜΙΑ.Ο ανθρωπος ειναι (σε σοβαρες περιπτωσεις)θλιμενος για μεγαλο χρονικο διαστημα και τιποτα δεν τον χαροποιει.

Η διαθεση και η σκεψη πολλες φορες είναι μπλοκαρισμενη.Η Καταθλιψη συχνα συνοδευεται από ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΥΠΝΟΥ,ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΕΞΗΣ,ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ,ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ κ.λ.π. Ένα σπουδαιο χαρακτηριστικο  είναι η απουσια δημιουργικοτητας, διαθεσης να προγραμματιστει ένα πραγμα ακομα και το πιο απλο.Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ φαινεται να εχει τελειωσει,δεν υπαρχει διαθεση για τιποτα.Αναφερει να ποναει σε διαφορα σημεια χωρις να υπαρχει παθολογικος παραγοντας για την αιτιολογια του αλγους.Εχει «σωματοποιησει» τονΨΥΧΙΚΟ ΠΟΝΟ.

Η ληψη διαφορων  φαρμακων τις περισσοτερες φορες δεν λυνει το προβλημα,απλως συντηρει τον φαυλο κυκλο και την επιδεινωση της καταστασης χωρις να δινεται λυση,με τον ασθενη να ολισθαινει ολο και περισσοτερο.Η Ομοιοπαθητικη στοχευει στα διανοητικα και συναισθηματικα προβληματα που καταπιεζουν τον ασθενη μεσα από λεπτομερη ελεγχο που αφορα το συγκεκριμενο ατομο εντελως εξατομικευμενα .

Το θεραπευτικο σκευασμα που θα δοθει ,θα αφορα ΜΟΝΟ το ιδιο το ατομο και όχι ολους  τους ασθενεις που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα.Ο καθενας είναι μοναδικη περιπτωση και η θεραπεια του είναι μοναδικη και όχι η ιδια με τους αλλους,που ο καθενας εχει την δικη του.ΤΟ χαμογελο ,η αισιοδοξια,η ελπιδα επιστρεφει.Ο ανθρωπος βρισκει την δυναμη και την ενεργεια να παρει «παλι την ζωη στα χερια του»,με θεαματικο αντιχτυπο στην ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ και στην ζωη του σε ολες τις διαστασεις.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2017, 11:09 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς   [ ενημερώθηκε 5 Απρ 2017, 9:53 π.μ. ]


ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ οφειλονται σε μια ποικιλια διαφορετικων παραγοντων.Συχνα  αναπτυσονται ως επακολουθο δυλειτουργειων στην περιοχη του κρανιου ,των μηνιγγων,στην αυχενικη μοιρα της σπονδυλικης στηλης λογω ,ορμονολογικης ανισοροπιας,υψηλη η χαμηλη αρτηριακη πιεση,όπως και καποιας ασθενειας που είναι υπευθυνη για τον πονο.

Επιπλεον οι πονοκεφαλοι μπορει να επιβαρυνονται και από εξωτερικες επιδρασεις ,όπως φαρμακα ,τροφες ,αλκοολ,καπνισμα,ο καιρος και πολύ συχνα ΤΟ ΣΤΡΕΣ και η πιεση να καταφερη κατι ο ασθενης,όπως και ψυχοκοινωνικοι παραγοντες.

ΟΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ είναι παροξυσμικα και με συχνη υποστροφη επεισοδια πνοκεφαλων.Συχνα συνυπαρχει μια αισθηση »αυρας» για περιπου 20 λεπτα  και μετα αρχιζει ο πονος.Συνυπαρχουν επισης αρκετες φορες φωτοφοβια,οπτικες λαμψεις σαν αστραπες.θολοτητα,χλωμαδα,εμετος και αισθηση λιποθυμιας.

Η Ομοιοπαθητικη θεραπεια συνισταται σε δυο φασεις που αφορουν

Α) ΟΞΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

Β)ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Η θεραπεια ομοιοπαθητικα, στηριζεται ,στην ολοτητα των συμπτωματων,τροποποιητικους παραγοντες,που συμπεριλαμβανουν ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ καθως και άλλες καταστασεις που επιδεινωνουν η καλυτερευουν τον ασθενη.

.

Επισης οι ψυχολογικοι παραγοντες οπως και το περιβαλον  συμπεριλαμβανονται στην διερευνηση,για την  ορθη αντιμετωπιση του  προβληματος.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ(ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ,ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ,ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ)

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2017, 11:04 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς

Κοντα στην ηλικια των 50 και μετα, περιπου το 30%-35% των ανδρων παρουσιαζουν δυσκολιες με την ουρηση που σχετιζονται με την ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ¨η¨την ΦΛΕΓΜΟΝΗ του ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΔΕΝΑ.Οι φλεγμονες του Προστατη εχουν συχνα συσχετιση με επιπλοκη από ΚΥΣΤΙΤΙΔΕΣ και συναντωνται και σε με μεγαλη σεξουαλικη δραστηριοτητα και εναλλαγες ερωτικων συντροφων.

Ορμονολογικης φυσεως σχετιζομενες με πιο μεγαλη ηλικια σχετιζονται με την ΚΑΛΟΗΘΗ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ.Η ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ μπορει να γινει μονιμο προβλημα με τσουξιμο κατά την ουρηση ,συχνοουρια και με αισθηση ΒΑΡΟΥΣ η ΠΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΝΕΟ και πυρετο σε ορισμενες περιπτωσεις. 

 Μπορει επισης να είναι ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ και ο ασθενης να μην εχει αντιληφθει την μολυνση για χρονια.Αν αντιμετωπιστει σε μικροτερη ηλικια όταν είναι ενεργο ερωτικα το ατομο ,μπορει  να οδηγησει την κατασταση σε μια συστηματικη βακτηριδιακη λοιμωξη ,με πιθανη στειροτητα η να εξαπλωθει στο υπολοιπο ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ συστημα.

Αυτοι οι παραγοντες κατά μερος μπορουν να αξιολογηθουν για την ευρεση της εικονας του ομοιοπαθητικου φαρμακου το οποιο θα μπορουσε να χαρακτηριστει , ως καταλληλο οργανοπαθητικο,που ευτυχως διαθετει αρκετα στην¨φαρετρα¨ της η ομοιπαθητικη.

Αρκετες φορες είναι κομματι μιας ευρυτερης διαταραχης της υγειας του ασθενους,που  παρουσιαζει προσθετα συμπτωματα.

Η παρακλινικη και απεικονιστικη διερευνηση είναι απαραιτητη για την σωστη εκτιμηση και την παρακολουθηση κατά την διαρκεια της θεραπειας.ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2017, 9:51 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς   [ ενημερώθηκε 5 Απρ 2017, 9:46 π.μ. ]

 Η ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ μπορει να αναπτυχθει σε απαντηση, μιας εξασθενημενης κινητικοτητας και ανατομικων δυσλειτουργειων των οστων του κρανιου οπω και του ρινικου διαφραγματος,διευκολυνοντας ετσι την εξαπλωση βακτηριων και ιων.Αλλοι παραγοντες που ευθυνονται είναι ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΡΙΝΙΚΟΙ ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ,ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΤΡΕΣ,κολυμπι,βουτιες,κοινο κρυολογημα,αλλεργια κ.λ.π.

Στο πλαισιο οποιουδηποτε παραγοντα που αναφερεται παραπανω ,η εξοιδηση του βλενογονου καθως και αλλων παραγοντων που εμποδιζουν την ελευθερη ροη της βλενας,μπορει να προκαλεσουν διακοπη αυτης εχοντας ως επακολουθο συμφορηση στην συγκεκριμενη περιοχη.

Τα υγρα και οι βλενες συσωρευονται προκαλωντας αυξηση στην πιεση στο σημειο αυτό ,δημιουργωντας παθολογικη κατασταση,η οποια μπορει να οδηγησει σε πονο,πυρετο,και σαπρες εκκρισεις.Τα αντιβιοτικα λειτουργουν προσωρινα,καταστελοντας και καταπιεζοντας το προβλημα χωρις πολλες φορες να λυνουν την αιτια που εχει προκαλεσει τον παθογενετικο μηχανισμο.

Ομοιοπαθητικα αυτές οι καταστασεις  αντιμετωπιζονται με πολύ καλα αποτελεσματα,χωρις να επιβαρυνουν τον ασθενη ,με τη χορηγηση των καταλληλων  ομοιοπαθητικων φαρμακων.

ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2017, 9:46 π.μ. από το χρήστη Δημήτρης Ραμαντζάς   [ ενημερώθηκε 3 Απρ 2017, 10:10 π.μ. ]

Η ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ δεν μια ασθενεια με την κλασσικη εννοια του ορου αλλα ένα συμπτωμα.Υπαρχουν πολλες αιτιες  για αυτή την κατασταση η οποια αναπτυσεται στην βαση ενός ηδη υπαρχοντος περιορισμου της κινητικοτητας των μυων η του σκελετου.Η ΠΡΟΠΤΩΣΗ ΜΕΣΟΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ η ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ στην οσφυικη η την ιερη μοιρα της σπονδυλικης στηλης,διαβητικη νευριτιδα,σπονδυλολιθιαση και άλλες καταστασεις  είναι απο τους κυριους  αιτιολογικους  παραγοντες.

Ο πονος αναπτυσεται επειδη ο οργανισμος δεν είναι πλεον σε θεση να ανταπεξελθει στην εν λογω κατασταση.Συχνα επιβαρυνεται από υπερβολικη προσπαθεια ,κακη σταση του σωματος,τραυματισμο,

Νιώθοντας πονο πισω από την μεση να καταληγει διαπερνωντας το ποδι από την πισω μερια μεχρι κατω στο μεγαλο δακτυλο,κανοντας το βαδισμα δυσκολο ,αν όχι αδυνατο.

Υπαρχουν σημαντικα φαρμακα ομοιοπαθητικα που μπορουν να βελτιωσουν την κατασταση του ατομου πριν να χρειαστει να φθασει στο τελευταιο σταδιο,οπου η χειρουργικη αποκατασταση κρινεται αναγκαια λογω των αλλοιωσεων που ηδη εχουν επελθει.


1-8 of 8